Van start met COOL

cloudwise1

Op maandag 18 april zijn we met Huig Ouwehand, Bastiaan de Jong en al onze ICT-coördinatoren officieel van start gegaan met COOL als toekomstig portaal en Google Apps For Education als leer- en werkomgeving. Dit moment werd extra feestelijk door het ‘coole’ gebak aangeboden door Cloudwise.

cloudwise2

Afgelopen maanden heeft de commissie ICT onderzocht welke nieuwe digitale leer- en werkomgeving het beste past bij de leerlingen en medewerkers van onze scholen in verband met het aflopen van diverse contracten. De commissieleden hebben verschillende mogelijkheden naast elkaar gezet en er zijn scholen bezocht die hun ervaring met ons wilden delen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Cloudwise die gebruik maakt van Google Apps For Education als basis voor een gebruiksvriendelijke leer- en werkomgeving.

Persoonlijke leeromgeving:

In de uiteindelijke keuze voor een nieuwe digitale omgeving zijn de leerlingen als uitgangspunt genomen. Zij krijgen de beschikking over een persoonlijke leeromgeving waarin zij binnen een digitale klasomgeving taken kunnen ontvangen van de leerkracht. Thuis kunnen zij hun eigen omgeving benaderen en daarin hun werkstuk of presentatie maken en opslaan op de eigen GoogleDrive. Leerlingen, leerkrachten en ouders hoeven dus niet meer aan de slag met USB sticks.

In the cloud:

Binnen de omgeving van Google Apps For Education worden uiteindelijk alle bestanden van PCPO en de scholen opgeslagen in GoogleDrive. Iedere medewerker ziet alleen de bestanden die voor hem of haar van toepassing zijn. De bestanden van de school of scholen waar je werkt, van de commissie of werkgroep waar je in zit, de PCPO documenten en natuurlijk je persoonlijke bestanden zijn dan allemaal op één plek vanaf elk apparaat en op elke plek te openen. De server op school is hiermee overbodig geworden en verdwijnt daarom ook.

Komend half jaar worden alle PCPO scholen in overleg met de directie één voor één over gezet naar de nieuwe ICT omgeving. Tegelijk met de omzetting wordt er op alle locaties een professioneel wifinetwerk aangelegd en worden afgeschreven computers vervangen.