Image
Image

Wanneer inschrijven?

Het kiezen van de juiste basisschool is best een moeilijke beslissing. Waar voelt uw zoon of dochter zich thuis? Voldoet een school wel aan uw wensen als ouder? Het is wenselijk om uw kind vanaf 2,5 jaar en vóór de derde verjaardag in te schrijven op een basisschool en het liefst vóór 1 april.

Opvang
We hebben overal (inpandig) een peuterspeelgroep en vso/bso van onze samenwerkingspartners Kibeo en Eiland Marleyne.

Hieronder kunt u vrijblijvend online kennis maken met onze zes christelijke basisscholen in Barendrecht.

CBS Smitshoek

De kracht van SAMEN GROEIEN!

Wij zijn een open christelijke basisschool in Smitshoek. Samen groeien is ons motto en staat symbool voor onze ontdekkingsreis van leren, opvoeden, ontwikkelen en groeien. Deze reis houdt niet op na de basisschoolperiode, maar in deze periode wordt wel de basis gelegd tot…! Ouders, leerlingen en leerkrachten hebben hier allemaal een aandeel in. We hebben drie locaties in Barendrecht.

Schooltijden dagelijks: 08.30 - 14.00 uur.

cbssmitshoek.nl
Image
Image

CBS De Vrijenburg

Leren, groeien en stralen

CBS De Vrijenburg zorgt voor kennisoverdracht als primair doel van het onderwijs. Om leerlingen optimaal tot ontwikkeling te laten komen, zorgen leerkrachten, ouders en leerlingen voor een veilige omgeving. 

Schooltijden dagelijks: 08.30 uur – 13.45 uur

cbsdevrijenburg.nl

CBS De Ark

De Ark is een open christelijke school die de kinderen graag voorbereid op de toekomst van morgen. Dit houdt in dat wij werken aan het ‘vullen’ van het bagage rugzakje van de kinderen. Dat doen wij door het bieden van een breed aanbod, zodat de kinderen op zoek kunnen gaan naar hun talenten en mogelijkheden en zodat de kinderen aan het eind van de basisschool zelf keuzes kunnen maken. Dit alles doen wij vanuit onze gezamenlijke verantwoordelijkheid waarbij wordt gewerkt vanuit de gouden driehoek met ouders. Binnen de basisschooltijd bieden wij kinderen een veilige haven, aangezien wij dat de basis voor leren vinden, waarbij wij ons kenmerken door de termen vakkundig, veilig en vertrouwd.

Schooltijden:
Ma, di, do, vrij: 08.30-12.00 uur | 13.15 - 15.15 uur
Woensdag: 08.30 - 12.30 uur

cbsdearkbarendrecht.nl
Image Image
Image
Image

CBS Het Kompas

Voor elk kind de juiste koers!

Elk kind maakt een reis op het gebied van groei en ontwikkeling. Het Kompas streeft ernaar om gedurende deze reis het beste uit ieder kind te halen. Het Kompas is een christelijke school met kansen voor alle leerlingen. De school staat open voor iedereen met respect voor deze overtuiging.

Schooltijden:
Maandag, dinsdag en donderdag:
08.30 - 12.00 uur | 13.15 - 15.15 uur

Woensdag en vrijdag: 
08.30-12.30 uur

kompasbarendrecht.nl

CBS De Hoeksteen

‘Gun alle kinderen alle kansen, maak hun leven rijk en betekenisvol!’

Dit is het. Ons vertrekpunt, ons motto, onze ambitie. Wij geloven in kinderen, hun levenslust en hun drang om te leren en te ontwikkelen. Wij zien het als onze belangrijkste taak om kinderen uit te dagen en hun leven te verrijken. Wij kunnen en willen dit niet alleen doen en daarom vertrouwen wij op de kracht van samenwerken om een zo kansrijk mogelijk kindnetwerk op te bouwen rondom ieder kind.

Schooltijden:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:
08.30 - 12.00 uur | 13.15 - 15.15 uur

Woensdag: 
08.30-12:00 uur

dehoeksteen-cbs.nl
Image Image
Image Image

CBS Groen van Prinsterer

Onze missie op de Groen van Prinsterer is ‘Groeien doe je op de Groen’. Zowel in kennis als in vaardigheid. We zien het als onze opdracht om kinderen goed toe te rusten voor hun verdere leven, zowel door goed en modern onderwijs (taal, rekenen, en de overige vakken) als ook in andere (o.a. sociale) vaardigheden, zodat zij die kennis op een goede wijze kunnen gebruiken. Dat doen wij vanuit eigentijdse christelijke uitgangspunten en persoonlijke betrokkenheid. Dat maakt de Groen ‘Best Bijzonder’.

Groen van Prinsterer heeft twee locaties:
locatie Stellingmolen (Molenvliet)
locatie Hof van Maxima (Vrouwenpolder-Lagewei)

prinsterer.nl

U bent altijd van harte welkom voor een

rondleiding op onze scholen! 

Indien gewenst kan dit ook online.